Valódi megoldás az autóüveg polírozás?

Fényszóró polírozás

Vannak olyan szempontok, amelyek miatt egy autó állapota nem számíthat megfelelőnek a közlekedésre, ezért a műszaki vizsgán nem engedik át. Egy karcolás a szélvédőn még nem jelent ilyen gondot, viszont az autóüveg polírozás idővel mégis elkerülhetetlen. Főleg azért, mert a legtöbb esetben az ilyen károsodások a látómezőt is érintik, amivel nem szabad játszadozni, hiszen ez könnyen balesethez vezethet.

Sokan felteszik ilyenkor a kérdést, hogy mennyire lesz nyomtalan a végeredmény. A legtöbb esetben nem lehet teljesen észrevétlenné tenni a karcolást, de egy jó autóüveg polírozás nagyon minimális helyet hagy maga után. Elsősorban az első szélvédőn keletkezett károkat érdemes ilyen módszerrel kezelni, hiszen itt gyártásilag is valamilyen szinten puhább az üveg, ezért könnyebb dolgozni vele. Azonban érdemes egy jó szakemberhez elvinni járműt, hiszen az autóüveg polírozás kényes feladat, az utómunka néha optikai hibát is eredményezhet, ami kellemetlenebb lesz, mint az eredeti karcolás.

Ugyanakkor van még egy sérülékenyebb része az autónak, ami ugyanilyen nagy figyelmet igényel, ez pedig nem más, mint a fényszóró. Régebben ezek üvegből készültek, ami miatt egy kisebb kő is elég volt ahhoz, hogy betörjenek. A fényszóró polírozás pedig manapság azért vált olyan népszerűvé, mert maga az alkatrész anyaga az új típusú autóknál megváltozott ugyan, de mégis fokozott védelmet igényel. A látási feltételeket pedig mindenképp biztosítani kell a sötétben és persze az is fontos, hogy a többi sofőr is jól láthassa az Ön autóját.

Ezért van sokszor szükség a fényszóró polírozásra, mert a matt színek csökkentik a hatékonyságot, a kijutó fény mennyiségét és irányultságát, ráadásul használt kinézetet kölcsönöz a járműnek. Ha szeretné, hogy hosszú ideig nem gyűljön meg ezzel a baja és a lámpák kifogástalanul szolgálják a biztonságát, akkor a fényszóró polírozás kitűnő megoldást tud nyújtani, mindezt költséghatékony módon. Mivel ez egy bonyolultabb folyamat, kérje a megfelelő szakember segítségét!