Tökéletes megoldás a víztelenítő szivattyú

Időtálló szivattyú

Ezzel a nagyszerű eszközzel akár a nagymértékű anyagi kár megelőzése is lehetséges. A víztelenítő szivattyú már számos területen bizonyította, hogy elképesztően hasznos tud lenni.

Egy beázott pincéből nagyon nehezen lehetne eltávolítani a felgyülemlett vizet, azonban ha van kéznél egy víztelenítő szivattyú, akkor már sokkal könnyebben fognak haladni a dolgok. Ugyanez a helyzet az építkezéseken, ahol könnyedén ki lehet szivattyúzni a vizet az árkokból gödrökből.

Gyakran előfordul, hogy egy heves esőzés után felgyűlt víz megnehezíti a munkálatokat, de sokszor a talajvíz szokott problémákat okozni. Ez csak addig fordulhat elő, ameddig elő nem kerül egy víztelenítő szivattyú, mert így már minden sokkal egyszerűbbé válik.

Természetesen figyelembe kell venni a teljesítményt, mert nem mindegy, hogy milyen mennyiségű víztömegről van szó. A modern modellek önhűtéssel rendelkeznek. Működés közben az áthaladó víz egyben hűti is a víztelenítő szivattyút, így nem fordulhat elő, hogy a nagy megerőltetés miatt leég a motor.