Tápanyagokban gazdag a zabpehelyliszt

Zabpehelyliszt

A zab rengeteg értékes tápanyagot tartalmaz. Fehérjékben és ásványi anyagokban gazdag, de vitaminforrásként is jelentős. Így nem csoda, hogy a zabpehelyliszt is mind keresettebb termék lesz. A lisztek fontos alkotórészei az ételeinknek.

A hagyományos búzalisztek azonban számos olyan vegyületet tartalmaznak, amelyek az érzékenyebb emberekben különböző allergiás reakciókat váltanak ki. Ugyanakkor tápanyagtartalma is jelentéktelen, hiszen az előállítása során számos értékes anyagát elveszíti.

Ezzel szemben, a zabpehelyliszt teljes értékű marad. A hasznos tápanyag jelentős részét megőrzi a feldolgozás után is. Glutént és egyéb allergén anyagokat nem tartalmaz, így bárki fogyaszthatja. Rostokban gazdag, ezáltal segíti a tápanyagok felszívódását és a bélcsatorna tisztítását.

A zabpehelyliszt felhasználható sütemények és kenyerek készítéséhez, de a levesek és mártások sűrítésére vagy panírozásra szintén ideális. Az egészséges élet elérése csak úgy lehetséges, ha megfelelő tápanyagokat juttatunk a szervezetünkbe. A zabpehelyliszt segítségünkre lesz ebben.