Sok helyen alkalmazzák a Cat6 kábelt

Cat6 kábel

A különböző vezetékek kiépítésekor jól meg kell fontolni, hogy milyen kábeleket alkalmazunk. Amennyiben az internetről van szó, akkor leginkább a Cat6 kábel jöhet szóba, amit amúgy is erre a feladatra szoktak alkalmazni. Lényegében véve, ez az UTP hálózati kábelnek az egyik fajtája, amiről úgy tartják, hogy az Ethernet hálózathoz a tökéletes választás.

Persze itt találkozhatunk eltérő véleményekkel, hiszen sokan már az üvegszálas technológiára hivatkoznak. Azonban ez nem mindenhol elérhető, ezért a Cat6 kábel az, amivel megpróbálják létrehozni az összeköttetést. Mindössze arra kell figyelni, hogy amennyiben ezt a vezetéket használja, a többi elem kompatibilis legyen vele!

Ellenkező esetben hibák fognak felmerülni, esetleg a működése lesz olyan, hogy folyamatosan ellenőrizni és módosítani kell. A Cat6 kábel sokkal jobban elvezeti a rendszernek a zaját, ezért például az online beszélgetésnél nem lesz kellemetlen háttérzaj. Arról nem is beszélve, hogy legtöbb 55 métert tudnak egyszerre felhasználni, azonban az mindenhol elegendő kell legyen.