A nyári gumiabroncs megfelelő tárolása

Nyári gumiabroncs

Amikor a hőmérséklet huzamosabb ideig jóval 7 Celsius-fok fölött van, akkor bizony tanácsos megválni a téli autógumiktól, amelyek a nagy melegben jobban kopnak és nagyobb zajt csapnak. Ha például már márciusban napokig hét ágra süt a nap, és a meteorológiai előrejelzések sem mondanak ennél rosszabbat, a nyári gumiabroncs kötelezővé válik.

Akinek megvan a régi, jól bevált négy darab, az csak elviszi a szervizbe, és ott a szakemberek már fel is teszik azt alig negyed óra alatt. Aki pedig le akarja cserélni a kopottabbat újra, az sincs gondban, hiszen a magyarországi webboltokban is megvásárolhatóak a kitűnő nyári gumiabroncs típusok, amikkel több év után sem lesz gond. De természetesen, csak akkor, ha a tulaj vigyáz rájuk.

Ellenkező esetben a világ legjobb gumijai is hamar elkopnak, kilyukadnak, és egyéb sérüléseket szenvednek. Sajnos csak kevesen tudják, hogy a nyári gumiabroncs modelljeit nem szabad akárhová elrakni. Olyan helyet kell biztosítani ezeknek, ahol nem éri őket napfény, semmilyen zsír, olaj vagy más káros anyag.