Nem is olyan nehéz a mosdó csere

Mosdó csere

Szerencsére csak nagyon ritkán, de megeshet, hogy a fürdőszoba mosdókagylója elreped vagy letörik belőle egy rész. Ha megtörtént a baj, akkor a mosdó csere elkerülhetetlenné válik. Sokan akkor is fontolóra veszik ezt, amikor már több év használat után világossá válik, hogy a kellék felülete kopott, elszíneződött és már nem mutat jól a helyiségben, ahol a csempe és a kád szinte makulátlan.

Az új kagyló megvétele senkinek sem jelent nagy problémát, ugyanis a bőséges kínálatnak hála nagyon gyorsan ki lehet választani azt, amelyik tökéletes passzol majd a fürdőszobába, igen tartósnak ígérkezik és nem is annyira drága. Sőt, aki egy picit ügyes, szerelt már dolgokat és nem fél egyes szerszámokat használni, annak a mosdó csere, a régi kagyló leszerelése és az új felszerelése nem fog gondot okozni. A legújabbak esetében annyira gyorsan és könnyen megy az egész, hogy nincs is szükség szakemberre vagy szakmai tanácsadásra.

Ettől eltekintve persze a mosdó csere körültekintést igényel annak érdekében, hogy a végeredmény sikeresen záródjon és a felszerelt eszközt huzamosabb ideig gondmentesen lehessen használni. Természetesen mielőtt bármihez is hozzáfog az ember, meg kell venni az új kagylót. A régi konzolos kivitelűeknek már nyomát sem lehet találni az üzletekben, és bizony ez meglephet egyeseket. Erre jó felkészülni. A konzolok helyét átvették a tartócsavarok, amik a falra fogják a mosdókat és a lábas mosdók alakja is eltérő a régebbiektől, ezért ezeket együtt kell megvenni.

Persze a külsőt, felszerelést illető változások nagyban nem befolyásolják a mosdó csere menetét. A beszerzéskor egyöntetűen fontos, mérvadó a kagyló nagysága, alakja. Az ovális vagy a kisebb átmérőjű kör alakúak helyigénye jobb a szögletesekénél, a kisebb méretűekkel pedig a szűk fürdőszobákban még némi teret is nyerhet az ember. A vásárlásnál kötelezően szükséges leellenőrizni, hogy a vásárolt új kagylónak a felfogó csavarjai hiánytalanul meglegyenek. Ezeknek a hiánya lehetetlenné teszi a csere befejezését. Leginkább ezt kell megjegyezni a kagyló cseréjét tekintve.