Milyen tűzoltó készüléket válasszunk otthonunkba?

Tűzoltó készülékre van szüksége? Nem tudja, honnan szerezhető be egy megbízható, biztonságos tűzoltó készülék? Akkor az Ön figyelmébe ajánljuk a www.fonixtuzvedelem.hu webáruházat, ahol mindenféle tűzoltó készülék megtalálható és megrendelhető, oltóanyag és méret szempontjából.

Néhány dolgot tudnia kell a tűzoltó anyagokról mielőtt tűzoltó készüléket vásárolna. A víz, a legtöbb tűzesetnél bevethető, ahol többnyire izzással-parázslással égő szilárd anyagok tüzét kell oltani úgy, hogy nem kell számolni veszélyes kémiai reakcióval. A vízzel veszélyesen reagáló vegyi anyagok tüzét csak porral vagy gázzal lehet oltani. A hagyományos tűzoltópor csak a láng oltására jó, arra nem, hogy az izzást megszüntesse.

Akkor milyen tűzoltó készüléket vegyünk otthonra? Célunk, hogy az otthonunkban keletkezett lángokat minél hamarabb és sérülés nélkül oltsuk el úgy, hogy ne tudjanak tovább terjedni. Erre a feladatra pedig bármilyen tűzoltó készülék alkalmas lehet! Ilyenkor nem a teljes eloltás a lényeg, hanem az, hogy megakadályozzuk a tovább terjedést, hogy csökkentsük a lánggal égés intenzitását vagy megszüntessük azt. Ennek feltétele, hogy legyen otthonunkban egy működőképes tűzoltó készülék és tudjuk, hogyan kell használni!