Milyen tényezőktől függ egy postaláda ára?

Igen sokféle lehet egy postaláda
Igen sokféle lehet egy postaláda

Számos amerikai filmben lehet látni olyan jeleneteket, amikben az újságkihordó srácok a bicikliről dobják be a házak elé az újságot. Van, hogy az ajtó elé esik, de előfordul, hogy a pocsolyába. Nálunk sokkal jobb a helyzet, mert általában a postaládába gyömöszölik be, ha nincs erre egy külön hely a bejáratnál. Talán nincs is olyan ház, aminek a bejáratára ne lenne felszerelve postaláda. Sőt, ma már egészen díszes darabok közül válogathat az, aki az újonnan felszerelt kapujára választ egyet.

Persze az árak is meglehetősen “díszesek” lehetnek, amit számos tényező befolyásolhat. Mindenekelőtt az alapanyag, amiből készül, igencsak meghatározza a postaláda árát és az élettartamát. Bár az ember azt gondolná, hogy csak lemezből és fából készülnek, de az igazság az, hogy sokféle anyagot használnak a gyártásukhoz. A legtöbbet sima acéllemezből állítják elő. Készítésükre nem kell sok időt fordítani, hiszen megfelelő munkaeszközökkel hamar elérhető a megfelelő forma, amit aztán porfestéssel díszítenek. Az ilyeneket általában lépcsőházakba készítik, mert itt védve vannak a túlzott napsütéstől, meg a csapadéktól. Kültérre nem ajánlott tenni, mert hamar lepattogzik róluk a festék és kiüt rajtuk a rozsda, tehát gyorsan tönkremennének. A legtöbb kültéri postaláda horgonyzott lemezből készül, ami már jóval strapabíróbb anyag az előbbinél, ennek köszönhetően hosszú élettartammal bír. Persze nem ez a legtartósabb levélszekrényhez használt anyag!

Igazán kiváló minőséget képeznek a különféle fémből készül postaládák, viszont a műanyagból készültekben senki nem csalódik, mivel annyira profin van kivitelezve. Hosszú élettartamuk mellett, rendkívül könnyűek, ezért sokan vásárolnak ilyet. Ugyanakkor egy levélszekrény árát, az anyag mellett, számos más tényező is meghatározza, mint például a díszítése, a színezése, a típusa, a formája és a mérete. Nos, amennyiben szeretné megtekinteni, hogy hányféle modell közül választhat, keresse fel a zardepo.hu weboldalt, ugyanis itt garantáltan megtalálja azt, ami leginkább passzol bejárati ajtóhoz vagy kapuhoz!