Miért érdemes Xiaomi telefonokat venni?

Xiaomi telefonok

A Xiaomi nagy teljesítményű androidos telefonokat gyárt, de körülbelül 60%-kal olcsóbban adja el őket, mint a versenytársak. Mindig is ezt csinálta, s nem is titok, hogy a cég csak 5%-os profitot termel minden eladott Xiaomi telefon után.

Összehasonlításképpen az Apple 40%-os profittal dolgozik, így nem meglepő, ha egy-egy készüléke drágább, mint egy havi albérlet.

4 érv a Xiaomi telefonok mellettXiaomi telefonok

1. A Xiaomi telefonok olcsók

Nem, nem azért nem kerülnek egy vagyonba a Xiaomi telefonok, mert selejtes alkatrészeket tesznek bele, vagy épp kifelejtenek belőle néhány fontos elemet. Azért lehetnek ennyire olcsók a Xiaomi telefonok, mert a cég másfajta üzletpolitikát folytat, mint a Samsung vagy Apple, ahol értelemszerűen nem 5%-os profittal dolgoznak.

2. Mindig gyönyörű dizájnt kapnakXiaomi telefonok

Ha a teljes képernyős OLED kijelző, a gyönyörű élek, a masszív szerkezet és persze a lehengerlően elegáns ívek nem győznek meg minket, akkor azért a háromlencsés kamerarendszer biztosan. Pláne akkor, ha az ára kétharmada annak, amit a Samsung vagy az iPhone készülékeknél tapasztalhatunk. Gyakorlatilag luxus telefont kapunk úgy, hogy a Xiaomi okostelefonok ára közelébe sem lép a többi zászlóshajó telefon árához képest.

3. Kiválóak a specifikációkXiaomi telefonok

Általánosságban elmondható a Xiaomi telefonokról, hogy zászlóshajó szintű telefonokhoz való hardveres specifikációkkal rendelkeznek, ami ezért az árért szinte felbecsülhetetlennek számít. Magyarul egy 1000 dolláros specifikációt kapunk egy 400-600 dolláros telefonhoz. Zseniális.

4. A Xiaomi telefonokra rootolás esetén is érvényes marad a garancia

Ki ne akarná rootolni a telefonját, viszont ahogy azt a legtöbb androidos eszköz esetében megszoktuk, a gyártó a rootolást követően megszünteti a garanciát. A rootolás azért kihagyhatatlan az okostelefon-használók körében, mert így le lehet szedni minden gyárilag feltett, számunkra felesleges applikációt. A Xiaomit nem érdekli, ha rootoljuk a telefonunkat, hiszen továbbra is érvényes marad rá a garancia.