Meddig tart a mellfelvarrás utáni gyógyulás?

Nem hosszú idő a mellfelvarrás utáni gyógyulás
Nem hosszú idő a mellfelvarrás utáni gyógyulás

Sok szó esik mostanában arról, hogy mennyire túlhajszolt, pörgős a mindennapi élet és valóban így van ez, nagyon nehéz akár csak pár napi pihenőt is beiktatni. Vannak olyanok, akik éppen ezért nem mernek bevállalni egy plasztikai műtétet, mert félnek, hogy túl hosszú időre esnek ki a munkájukból. Ha szeretné tudni, hogy általában mennyi ideig szokott tartani a mellfelvarrás utáni gyógyulási idő, akkor itt megtudhatja. Nem kell hosszú hetekben vagy hónapokban gondolkodni, tulajdonképpen egy kis odafigyeléssel hamar vissza lehet állni a megszokott rutinba.

Az orvosok általában mindössze 3-5 napra javasolják az otthoni pihenést, műtéttől és pácienstől függően. Ezek után, már egy hét elteltével vissza lehet térni a munkához, így csupán 5 napi szabadságot kell kieszközölni, ami a legszigorúbb munkakör esetében sem mondható lehetetlennek. Természetesen annak érdekében, hogy minden a lehető legnagyobb rendben legyen, ezt a pár napot ajánlott valóban pihenéssel tölteni, hiszen így tud a szervezet erősödni. Persze az 1 hét elteltével is érdemes még egy ideig pár dologra odafigyelni, úgy mint a nagyobb fizikai megterhelés és a sportolás kerülése, de háton vagy oldalt való alvásra vonatkozó szabályt 1 hónapig a műtét után mindenképpen be kell tartani. A széles karmozdulatokkal járó sportok, mint az úszás vagy a teniszezés, illetve a nagy rázkódással járó tevékenységek, például a tánc vagy a biciklizés még néhány hónapig nem javasoltak. Ugyanakkor nem szabad elfeledkezni arról sem, hogy 6 hónapig UV fény nem érheti a műtéti heget.

Aki ezeket az alapszabályokat betartja, az tulajdonképpen pár nap után visszatérhet a megszokott életviteléhez, így nem kell nagy kiesésekkel számolnia. Ha Ön is szeretné a kebleit nőiesebbé tenni, jelentkezzen bizalommal a drfalus.hu weboldalon és vegyen részt az ingyenes konzultáción! Az elképzelésének illetve az szakorvos véleményének összeegyeztetése után, már csak egy ambulánsan elvégzett műtét és néhány szabadnap fogja elválasztani attól, hogy végre olyan külseje legyen, amilyenről álmodott!