Kisbaba ruhák tudatosan válogatva

Kisbaba ruhák

A terhesség utolsó két trimeszterében a várandós kismamára rájön a „fészekrakási láz”. Vagyis a kisbaba ruhák közül az összeset azonnal be akarja szerezni a babaszobába való bútorral egyszerre. Aki nem tudja, hogy ilyen zsongás létezik, az könnyen áldozatául eshet neki. Ezt egyféle módon lehet elkerülni, ha szakaszosan és tudatosan vásárol.

Ha csak a babaruhákat vesszük alapul, akkor fel kell deríteni, hogy vajon kitől számíthat kölcsön vagy új ruhákra. Egy babaváró buli mindig jó alkalom az ilyen darabokat átadni, így a vásárlással mindenképpen várja meg azt. Akkor látja, hogy milyen hasznos kis darabokat kapott, amit már nem kell megvennie. A többiről pedig készítsen listát. Az interneten hasznos tanácsok vannak arról, hogy a kisbaba ruhák egyes típusai közül évszaknak megfelelően hány darabra lesz majd szüksége az első időszakban.

Ugyanis bodyból nem annyi kell, mint például sapkából vagy kis blúzból. Ha tudatosan vásárol, akkor a kisbaba ruhák nem ömlenek majd ki a szekrényből, hanem szépen sorban várják azt, hogy a kis emberke beléjük bújjon.