Időközönként ajánlott a villanybojler leeresztése

Villanybojler leeresztése

A legtöbb vízmelegítő karbantartási kézikönyve azt tanácsolja, hogy a berendezést 6-12 hónaponként ajánlatos kitisztítani. A villanybojler leeresztése azért ajánlott, mert segít eltávolítani a tartály alján összegyűlt lerakódást.

Ugyanis ezek miatt a vízmelegítő magasabb energiafokon dolgozik a víz felmelegítésén, több áram felhasználásával, ami természetesen több pénzbe kerül. A villanybojler leeresztése elég könnyű feladat, de érdemes tudni, hogy mire számíthatunk, mielőtt hozzákezdenénk.

Legyünk felkészülve egy lehetséges szivárgásra. Az is valószínű, hogy a leeresztő szelep nem fog újra teljesen visszazáródni, miután kinyitottuk a tartályt. Ne feledje, hogy ez a leeresztő szelep több mint 6 hónapon át állt mozdulatlanul és minél idősebb lesz, annál kevésbé valószínű, hogy újra teljesen visszazárható.

Bizonyos tartályokat teljesen fel kell tölteni, hogy elkerülje a fűtőelem károsodását a villanybojler leeresztése folyamán. A folyamat megkezdése előtt, mindig olvassa el és kövesse a gyártó utasításait az adott vízmelegítővel kapcsolatban!