Hazánkban is sokan szeretik a szakét

Szaké

Azok az európai személyek, akik valami újra vágynak a rum, whiskey, vodka és gin mellett, szívesen próbálnak ki egy távol-keleti egyediséget. A japán szaké az európaiak, köztük a magyarországiak nagy kedvence, amelyik rengeteg titkot és izgalmat rejt magában. Ez az ital egybeforrt a japán kultúrával, ami mindig is misztikus volt a nyugatiak számára.

Kétségtelen, hogy ez a szigetország egyik legismertebb itala, ami különleges, egzotikus jellege miatt népszerű. A szaké, az előállítási eljárás miatt, rizspálinka néven is ismert. Ezen autentikus japán italkülönlegesség mellett megismerkedhetnek a különleges Umeshu gyümölcsből készült, jellegzetes japán szilvaborral, vagy a burgonyából készülő Shochu-val is a vevők, ha esetleg az iDrinks webbolttól vásárolnak.

Ezen páratlan nedűk mellett megvásárolható a japán whiskey is, amelyik sokak nagy meglepetésére éppen annyira nívós, mint a skót, kanadai, ír vagy az amerikai. Érdekességként még megemlíthető, hogy a szaké felszolgálása enyhén melegített, kis méretű, agyag vagy porcelán üvegben történik, és kis porcelán csészéből fogyasztják.