A fotó ernyő számos variációi

Fotó ernyő

Fényképezés során szükség van derítők, fényterelők használatára. A fotó ernyő nagyszerű megoldás a fényviszonyok befolyásolására. Használata egyszerű, így a kezdő fotósnak sem okoz gondot.

A fotóskarrierje kezdetén sokszor nem áll anyagilag úgy, hogy mindenből a legdrágább, minőségi kiegészítő eszközt vásárolja meg. A fotó ernyő helyettesíthető hétköznapi ernyővel is. Ha elég kreativitással rendelkezik, egyszerűen berendezheti saját magán házi stúdióját. Az ehhez szükséges kellékek beszerezhetőek interneten keresztül, házhoz szállítással, de személyesen is megvásárolhatóak az üzletekből. Ha fényderítésre van szüksége, segítségére lehet egy fehér sima A4-es papír is vagy összetekert kartonlap.

Használhat fényvisszaverő lapot is, ami az autósboltokban megvásárolható. A fotó ernyő a legalkalmasabb fényterelő eszköz. Megkülönböztetjük az átvilágítható és fényvisszaverő típusait. Ezek is helyettesíthetőek egyszerű fehér vagy fekete ernyőkkel. Igazán remek árért szerezhetőek be és alkalmasak erre a feladatra.