A falba építhető hangszóró kiváló lehetőség

Falba építhető hangszóró

Ezeket a termékeket évtizedeken át csak hangstúdiókba, illetve mozikba alkalmazták. Azonban manapság, a komoly házimozi, valamint az intelligens házak világában, egyre népszerűbb és egyre többen élnek ezzel a lehetőséggel. A falba építhető hangszóró már a negyvenes években is jelen volt, hiszen a mozikba egyértelmű módszerként vették igénybe. A telepítése szinte minden esetben nagyobb költségekkel jár és pontos tervezést igényel, hiszen nem igazán van lehetőség utólagos módosításra, változtatásra.

Ebből kifolyólag persze mindenki alaposan megfontolja, hogy bevállalja-e a falba építhető hangszóró költségeit, mert nem nagyon van lehetőség a hangrendszer cseréjére, fejlesztésére sem, mivel az eljárás egyben átépítést is igényel. Akik mégis megteszik, minden bizonnyal hosszútávra keresnek optimális, megbízható zenei megoldást és valószínűleg van elegendő tőkéjük a megvalósításra. A falba építhető hangszóró magával hordozza az esztétikus külsőt, mivel eltűnnek a nagy dobozok, kábelek.

Ebben az esetben csak egy rács vagy egy szövetlap árulkodik a jelenlétéről, ha egyáltalán észrevehető a belsőépítészeti környezetben. A beépítéssel kapcsolatban fontos, hogy a belsőépítész valamint az akusztikus tervező szorosan együttműködjön. Sajnos ez nem minden esetben történik így, ekkor jönnek a problémák. Ha ezt nem vállalják be, létezik más megoldás is. Ezek között szerepel például az állványos hangfal, amely szintén kitűnő választásnak bizonyulhat. Rendkívül nagy előnye, hogy nagyon praktikus, mivel sokkal kevesebb helyet igényel a nagyobb testvéreivel szemben.

Ezt nagy előszeretettel használják irodákba, számítógépekhez, televíziókhoz egyaránt. Napjainkban már nem túl drága darabok is képesek jó élményeket nyújtani. Érdemes tudni, hogy ezek a kellékek inkább kisebb szobákba érik el a kívánt eredményt. Az állványos hangfal esetében előfordulhat, hogy a basszus kicsit hiányos, ilyenkor célszerű egy megfelelő mélyládát csatlakoztatni a termékhez. Az állványos hangfal remek azok számára, akik egyszerű megoldást keresnek háttérzenei célokra.