Erotikus könyvek az ókorban és a középkorban

Erotikus könyvek

Érdeklik Önt az emberek szerelmi kapcsolatairól szóló könyvek? Az erotikus könyvek ugyanolyan értékes alkotások lehetnek, mint a szépirodalmi munkák.

Ovidius, a híres római költő például három könyvet is írt a „Szerelem művészete” (Ars Amatoria) címmel, amelyek miatt Augustus császár száműzetésre ítélte, mivel azzal vádolta meg az aranykori verselőt, hogy megrontotta munkáival unokáját, Juliát. Látható, hogy az erotikus könyvek már az ókorban is kedvelt és sokak által olvasott alkotások voltak.

Az epekedő ifjaknak és a vágyakozó lányoknak azonban a keresztény vallás által uralt, szigorúnak és prűdnek tartott középkorban sem kellett nélkülözniük a szerelemről és testiségről szóló munkákat.

A leghíresebb középkori szerelmi történet Abélard és Héloise, egy tudós szerzetes és egy fiatal lány tragikus viszonyát mutatta be, aminek a végén a szerelmespárt erőszakkal elválasztották egymástól. Az erotikus könyvek tehát szépirodalmi szépségű történeteket is tartalmazhatnak. Fedezze fel ezeket a Cor Leonis Könyváruház választékában!