Energiatakarékosságban első a LED égő

LED égő

Ma már a szakemberek tudják, hogy az első igazi áttörés az energiatakarékos izzók világában a kompakt fénycsöveknek volt köszönhető.

Persze, ezeket egy idő után leváltotta a LED égő, aminek nem lehetett ellenállni a számos előnye miatt, akárcsak a kevesebb áramfogyasztás, a nagyobb teljesítmény és a tartósság. A mai napig úgy reklámozzák a LED égő jobb fajtáit, mint egy olyan megoldás, amelyiknek a 6 wattos változata gondmentesen kivált egy 60 wattos hagyományos izzót. Ezek mellett ennek még nagy pozitívuma, hogy nem érzékeny a folyamatos, naponta többször is előforduló fel-le kapcsolgatásra. Ezt a kompakt fénycsövek és a hagyományos izzók nagyon nem szeretik.

A LED égő azért is sokak kedvence, mert a felkapcsolás után rögtön teljes fényerőt nyújt, és nincs szükség az úgynevezett bemelegítési időre. Ha már a pozitív tulajdonságokról van szó, nem maradhat ki, hogy egy olcsóbb LED égő élettartama is kifogástalan, ami nem mondható el a tradicionális, rengeteg háztartásban található fajtákról. Ez tehát mindig jó választást jelent.