Az infraszaunában szabadon lélegezhetünk

infraszauna
infraszauna
Infraszauna kabin

Manapság az emberek az élet minden területén az új technológiák alkalmazására törekszenek. Ez alól a gőzkabinok sem számítanak kivételnek, mivel folyamatosan javulnak. Ezen a területen az egyik legfőbb újítás az infraszauna. Annak ellenére, hogy az infravörös sugárzást több mint 200 éve fedezték fel, annak a kezdetekben semmi köze sem volt a szaunákhoz.

Csak 1965-ben Japánban szabadalmaztak először egy infravörös fényt használó generátort a gőzkabinoknak. Ugyanakkor ez először nem volt túl népszerű, csak fokozatosan kezdett beszivárogni a fürdőkultúrába. Jelenleg az infraszauna már nem számít drága, egzotikus berendezésnek, most már az átlag fogyasztók rendelkezésére is áll és sok vállalat fókuszál a gyártására.

A fő különbség az infravörös fényt használó és a hagyományos gőzfürdő között, a kevésbé súlyos hőmérséklet és páratartalom. Míg a hétköznapi gőzkabinban a hőmérséklet szélsőséges szintre emelkedhet (100 fok), az infraszaunában 45-50 fok is elegendő ugyanannak a feladatnak az ellátásához.