Az aljzatkiegyenlítés szerepe padló lerakás előtt

Aljzatkiegyenlítés

A padló lerakása nem egyszerű feladat. Bár meg lehet birkózni vele, mégis érdemesebb szakemberekre bízni a feladatot. Számos előkészítési folyamat is van, amit nem hanyagolhatunk el. Az egyik és talán a legfontosabb is egyben, az aljzatkiegyenlítés.

Erre azért van szükség, hogy a padlónak megfelelő alátámasztása legyen minden ponton. Különben könnyen megsérülhet és tönkremehet. Az aljzatkiegyenlítés többféle módon is történhet. Az egyik legnépszerűbb módszer az önterülő aljzatkiegyenlítő használata.

Ez azonban megtévesztő lehet sokaknak, ugyanis a termék nevéből arra következtethetünk, hogy csak ki kell juttatnunk az adott területre és semmi más dolgunk nincs vele. Ez azonban nem igaz. Rengeteg munkával jár, hogy egyenletesen elterítsük ezt az anyagot.

Ha nem végeztünk tökéletes munkát az aljzatkiegyenlítés során, akkor néhány hét után az új padló nyikorogni kezd, majd az illesztéseknél el is törhet. Ezért a hiba kijavítása sokkal többe fog kerülni, mintha az elején egy profira bíztuk volna a munkát.