A napelem rendkívül hasznos

Nagy kiterjedésű naperőmű

Hogyha elektromos energiára van szükség, akkor létezik egy kifogyhatatlan energiaforrás. Ez nem más, mint a bolygónkat melegítő napfény. A napelem összegyűjti ezeket a sugarakat és elektromos energiává alakítja át.

A technológia mára már annyira fejlett, hogy nemcsak több hektáron elterülő napelemek láthatnak el egy egész várost elektromos árammal, hanem napelemes hordozható telefontöltőt is rendelhetünk az internetről. A hatékonyságuk az összetételüktől függ.

Különféle anyagokból készülhetnek, amelyek esetenként növelik, illetve csökkentik a hatékonyságot. Természetesen, a minél nagyobb hatékonysággal rendelkező napelemek drágábbak, mint azok, amelyek kevesebb elektromos áramot képesek generálni. Egy minőségi típus az egész ház energiaszükségletét képes ellátni.

Meleg víz előállítására is alkalmas, mivel már léteznek olyan modellek, amelyek felhős időben is képesek feltölteni az akkumulátorokat. Tehát ebből következik, hogy nincs feltétlenül szükség közvetlen napsütésre a működésükhöz, ezért télen is tökéletesen használhatóak.