A kókuszkrém sok mindenre használható

Kókuszkrém

Általános nézet, hogy a sütemények fogyasztása, a cukortartalmuk miatt nem egészséges, azonban ha a megfelelő alapanyagokból készítjük el, semmi baj nem történhet. Sőt! Főzéshez, főleg főzőtejszín helyettesítésére a kókuszkrém optimális választás, ugyanakkor süteményekbe, krémekbe is használják.

Tulajdonképpen, csak a képzelet szabhat határt a felhasználásának. Lényegében, a kókuszkrém a kókusztej egy zsírosabb, sűrűbb változata. Zsírsavainak nagyobb része laurinsav, aminek sok jótékony hatása van a szív- és érrendszerre.

Ezeken kívül tudni kell a kókuszról, hogy kiegyensúlyozó tulajdonságai vannak, javítja a gyomor és a bélrendszer működését. A benne fellelhető esszenciális zsírsavak és az E-vitamin révén hozzájárul a haj növekedéséhez is. Cinket nagyobb mennyisében tartalmaz, ezáltal az immunrendszert erősíti.

A rákos sejtek növekedését jelentősen lelassítja. Nőknek és sportolóknak egyaránt ajánlott a fogyasztása, mivel magas vastartalma van. Számos olyan ásványi anyagot tartalmaz, amivel megköti a szabadgyököket, enyhíti az ízületi gyulladás fájdalmas tüneteit, valamint lassítja a bőr öregedési folyamatait.

Mindezek mellett, a kókuszkrém rendkívül ízletes is. Megéri beszereznie Önnek is, ha gyakran készít a családnak finomságokat, krémes süteményeket. Ezt megteheti a bulkshop.hu webáruházban, ahol nemcsak kifogástalan a kiszolgálás, hanem az árak is rendkívül kedvezőek. Csupán 1500 Ft a kókuszkrém literje, ami nem sok, ha az egészségre gyakorolt remek hatásait vesszük alapul.